Verhaal Wendy


Essure heb ik laten plaatsen in november 2014. De plaatsing was geen probleem. Binnen een paar minuten waren de Essure veertjes geplaatst. De volgende dag kon ik gewoon naar mijn werk. Na ongeveer een week werd ik 's nachts zwetend wakker. Dit gebeurde van af toen regelmatig. Ook overdag kreeg ik last van overgangsklachten. Geen moment dacht ik aan de plaatsing van de veertjes. Ik dacht dat ik wat eerder dan normaal in de overgang was gekomen. ( ik was toen 44 jaar) Eigenlijk baalde ik dat ik de veertjes had laten plaatsen terwijl ik in de overgang kwam. Wel verbaasde het me dat de symptomen zo heftig waren en zonder aanloop er naar toe.


Na drie maanden ging ik naar de gynaecoloog die de Essure veertjes had geplaatst om te checken of alles goed zat. De echo zag er prima uit. Ik vermelde mijn overgangsklachten aan de gynaecoloog. Ook vroeg ik of ik met de pil kon stoppen. Hij keek me verbaast aan. Als je nu nog de pil slikt ,kun je geen overgangsklachten hebben. Misschien naïef van mij, maar ik had daar nog nooit van gehoord.

 

Thuis ben ik op internet gaan zoeken. Als ik tijdens het slikken van de pil deze klachten niet kon hebben, moesten ze ergens anders vandaan komen. Het enige wat er veranderd was, was de plaatsing van de Essure veertjes. Op internet kon ik niets van mijn klachten vinden. Wel las ik dat er nikkel in de  Essure veertjes zat. Ik weet dat ik absoluut niet tegen nikkel kan. Geleidelijk aan merkte ik dat ik steeds dikker werd. Voornamelijk mijn buik. Ook kreeg ik ernstige problemen met naar het toilet gaan. Mijn menstruatie bleef opeens helemaal uit. Inmiddels was ik er van overtuigd dat het aan de veertjes moest liggen maar ik kon heel weinig vinden over klachten. Wel zag ik regelmatig de naam van één gynaecoloog voorbij komen. Daar wilde ik een afspraak mee maken via mijn eigen gynaecoloog.

 

Vlak voor deze afspraak vond ik opeens een Amerikaanse Facebook site met alle klachten van Essure. Wat een herkenning. Het liefst haalde ik de veertjes er meteen uit. Vanaf die dag heb ik geprobeerd meteen nikkel vrij te gaan eten. Een dieet van internet zonder suiker, en veel citroensap om te ontgiften. Ook merkte ik dat ik geen gluten meer kon eten. Mijn inmiddels enorme buik werd vrijwel direct een stuk kleiner. Ook mijn overgangsklachten verdwenen.

 

Ik heb mijn verhaal verteld aan mijn gynaecoloog. Volgens hem kon het niet aan de Essure veertjes liggen. De hoeveelheid nikkel was te klein. Hij stelde een hormonenkuur voor. Dit heb ik geweigerd. Ik wilde van het hem een verwijzing naar de gynaecoloog die de Essure veertjes kon verwijderen. Toen hij merkte dat ik erg vast besloten was, stelde hij voor dat hij ze zou verwijderen. Hij had veel contact met de gynaecoloog die ik bedoelde. Het maakte mij niet uit wie ze zou verwijderen als ze er maar uit gingen. In eerste instantie maakte we een afspraak voor een verwijdering in augustus. Ondanks dat ik door mijn dieet het één en ander onder controle had, kreeg ik nieuwe klachten. Jeuk, pijnlijke gewrichten en het constante zeurende gevoel bij mijn eileiders. Ik heb de afspraak vervroegd. De veertjes en eileiders zijn verwijderd op 3 juni. Ik heb de veertjes 7 maanden gehad. De operatie viel me 100% mee. Mijn herstel periode heeft ongeveer een week geduurd.

 

Ik ben vitamine D gaan slikken omdat ik las dat veel vrouwen daar een tekort aan hadden. Ik heb nooit pijn gevoeld. Het duurde ongeveer vier weken voordat ik weer alles kon eten. Wel kreeg ik vlak na de operatie een schimmelinfectie die verholpen is met medicatie. Na twee maanden werd ik voor het eerst weer ongesteld. Nu vier maanden na de verwijdering is mijn menstruatie wat vaker, maar ook veel korter dan normaal. Misschien moet dit nog herstellen. Ik voel me weer helemaal de oude.