Verhaal Mirjam


Ik heb sinds 2011 Essure, op advies van mijn toenmalig gynaecoloog die bij mij eerst mijn merena spiraal had verwijdert vanwege buikpijnen. Ik kreeg anderhalf jaar geleden erge heup en rugklachten, ik dacht zelf dat het door het hardlopen kwam dus daarmee gestopt. Pijn is nooit meer weggeweest geen dag.

 

Naar een fysiotherapeut geweest, naar een chiropractor geweest, rug en heupscan gehad was niets te vinden. Daarna nog bij een vrouw geweest die magnetiseert  zij vertelde mij dat de pijnen waarschijnlijk door mijn baarmoeder werden veroorzaakt. Nog niet gedacht aan de Essure, tot dat ik een programma zag over die matjes bij een verzakking. Toen dacht ik ineens aan de Essure dat die ook moest vergroeien dus ging ik op zoek of er ook mensen met klachten waren. En tot mijn verbazing waren dat er vele en kwam zo op de facebook pagina Essure Problemen Nederland. Vele vrouwen hebben de zelfde klachten, zo zag ik ook die uitslag daar heb ook onder gezeten en ik heb ook een nikkel allergie, mij is verteld dat de veertjes van kunststof waren. Ik las ook nog dat ze de Essure veertjes bij een auto immuunziekte sowieso niet moeten plaatsen en dat heb ik een traagwerkende schildklier.  

Ik ben naar de huisarts gegaan die heeft mij vervolgens naar gynaecoloog gestuurd. Ben in een kort tijdsbestek al geopereerd. Operatie goed gegaan veertjes in ze geheel verwijdert. De pijn in mijn heup en rug is 3 dagen na de operatie helemaal weggeweest en daarna weer heel erg terug gekomen samen met pijnlijke borsten, ben zelf bang dat het door de hormonen komt want het is net of je heel erg ongesteld moet worden! Ben na anderhalve week terug gegaan naar gynaecoloog bleek een assistent in opleiding te zijn die van mij was met vakantie en die zei dat dit niets gynaecologisch kon wezen. Ze heeft alleen mijn na controle vervroegd. Na tweeënhalve week weer naar huisarts geweest omdat mijn navel ontstoken is dus zit nog niet mee! Volgende week is mijn na controle hoop dat mijn gynaecoloog mij dan meer kan vertellen of verder onderzoek gaat doen waar de pijn nog vandaan kan komen!