Verhaal Mascha

Essure

Weet niet precies waar ik moet beginnen, maar in augustus 2010 heb ik Essure veren in mijn lijf gekregen en al snel begonnen de klachten. Om te beginnen was de ingreep zelf snel gepiept. Wel deed het aan de rechterkant on-ge-lo-fel-lijk veel pijn en er werd ook gezegd dat mijn eileiders echt aan het protesteren waren….ik heb een half uur gelegen alsof  ik weeën had. Het was niet fijn, maar je gaat er vanuit dat het voor een goed doel is en daarna was de pijn ook weg.

Controle
3 maanden later; de eerste controle was 1 veertje al niet meer zichtbaar en "verdwenen". Ik vroeg hoe dit kon en er werd mij verteld dat het op zich wel apart was, maar niks om je druk over te maken en gek genoeg neem je dat gewoon als vanzelfsprekend aan.

Klachten
De klachten begonnen met hevige pijn in onderbuik vooral rechts en het was en is nog steeds alsof ik de veertjes voel zitten! Alsof ze dubbel gevouwen zitten! Dat kon natuurlijk niet…..nee, er werd zelfs om gelachen. Wel werd ik serieus genomen wat betreft mijn klachten bij de huisarts en uiteindelijk kreeg ik een doorverwijzing naar de gynaecoloog waar ik meerdere echo’s inwendig en uitwendig heb gehad in de afgelopen jaren, omdat de pijn niet meer te harden was. Er was niks geks te zien. Ook daar werd wel weer opgemerkt dat er 1 veer niet zichtbaar was……ben erg benieuwd waar dat ding zit. Een eng idee. Kortom; ik kon weer gaan, want er was niets te zien. Daar sta je dan met al je klachten.

Ook is er een keer gekeken of ik soms galstenen had nav mijn klachten, nee hoor niets te zien.  Niet zo heel lang geleden was de dokter ervan overtuigd dat ik een blinde darm ontsteking had. Er moest meteen bloed geprikt en ik moest ter plekke wachten op de uitslag, want het kon niet anders dan dat ik dat had, maar weer niets te vinden in het bloed. Heel fijn natuurlijk, maar waar komt dan toch die pijn vandaan??? Echt moedeloos werd ik wel…

Ik slik sinds 2 jaar tabletten voor mijn schildklier, want op een gegeven moment sliep ik elke avond om 19.00 uur. Ik was blij dat mijn jongste zoon nog klein was en dat ik dan als smoes mee kon om een verhaal voor te lezen en vervolgens nooit meer beneden kwam. Totdat mijn man zei dat het toch wel heel gek was dat ik al maandenlang elke dag op kinderbedtijd echt mijn limiet had bereikt. Ik ging naar de dokter en zei haar dat ik veel sportte (overdag had ik gelukkig nog wel energie) , niet rook, bijna geen alcohol drink, gezond eet en mij toch totaal niet goed voel en supermoe. B, D vitaminen waren goed, nieren en lever waren goed, maar de schildklier was totaal niet goed!! Ik was op dat moment blij dat er iets uitkwam ook al snapte ik niet waar dit opeens vandaan kwam, maar ja, je kan zomaar wat hebben denk je dan. Dat is dus nu redelijk onder controle die moeheid (door die tabletten die ik misschien nooit had gehad als ik geen Essure in mijn lijf had!), maar kan niet zeggen dat ik topfit ben en er zijn verder alleen maar meer andere klachten bij gekomen.

Inmiddels weer vele malen bij de dokter geweest. Een schaafwond bij de vagina werd er gezegd. Klinkt best komisch, maar  ik doe echt geen gekke dingen, dus hoe kom ik aan een schaafwond op die plek. Kom op zeg! Veel katoen dragen was het advies, niet met zeep wassen etc gaat vanzelf weer over….dus niet…. en de adviezen die ik kreeg over katoen en niet met zeep wassen had ik al van mijn moeder gekregen als kind. Uiteindelijk doorverwezen naar gynaecoloog  en diagnose vaginale lichen planus gekregen, maar het kan absoluut niet te maken hebben met Essure werd mij gezegd nadat ik dat vroeg. Het brandt, jeukt soms en is best pijnlijk. Ik heb goede en slechte dagen. Ben inmiddels een jaar verder en heb het nog steeds. Ondertussen bleef ik zoeken en googlen, omdat er diep van binnen een stemmetje is die steeds zegt dat het niet klopt. Dat het ergens anders vandaan moet komen. Paar maanden terug echo gehad van mijn bovenbuik, omdat ik zulke pijnlijke ribben heb en vele steken. Ik kan s nachts echt niet op mijn zij liggen vooral links niet. Ook word ik getergd door krampen, maar niet kramp van ontlasting, maar alsof je kramp in je kuiten hebt, maar dan in je buik. Ik moet dan echt mijn armen strekken en je vergaat dan van de pijn. Alsof je organen over elkaar schuiven en dan weer terug gaan op hun plek. De dokter neemt alles echt serieus, maar er werd gezegd dat dit spastische darmen zijn. Okay, kan er verder niks mee, maar dan weet je dat ook weer en de pijnlijke steken in ribben is te wijten aan fybromyalgie. Pfff wat heb ik toch veel aandoeningen erbij waar ik verder niet veel mee kan.  

Ook ervaar ik steken in benen gelukkig niet constant, maar wel regelmatig. Ik heb ook nog diagnose hielspoor gekregen, omdat ik in de eerste periode na de sterilisatie bijna niet meer op kon staan van de bank. Zo’n pijn in mijn voeten. Het is nu nog steeds elke ochtend pijnlijk  als ik op sta. Allemaal stijve gewrichten. Ook heb ik periodes dat ik s nachts vaak plas en altijd een gevoel alsof ik stenen meedraag in mijn buik. Regelmatig gecontroleerd op blaasontsteking, maar altijd negatief.  Ik slaap soms periodes goed en soms weer heel slecht. Ben ook weer veel aangekomen in de tijd dat ik sportte. Ook veel last van duizeligheid en bloedsuikerschommelingen. Soms krijg ik ook hartkloppingen van bepaald voedsel. Een soort van hypoglykemie.

 Ik word overigens nog gemiddeld 1 keer per jaar ongesteld wat ook opmerkelijk is. Wel heb ik maandelijks migraine, onwerkelijk gevoel in hoofd en hevige pijn in onderbuik en gevoel van weeën in zowel rug als benen. Yehhh wat een feest en ik heb ook nog een gezin te runnen met 4 lieve kinderen die er ook de nadelen van ondervinden. Ik heb ook een keer bij de dokter gezeten en er werd gedacht aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De dokter heeft ter plekke gebeld met een gynaecoloog in het ziekenhuis en ik noemde Essure nog op en de dokter deed dat ook. De gynaecoloog antwoordde dat er geen zwangerschap mogelijk kon zijn en dat er met Essure helemaal niks kon zijn ook al was het veertje verdwenen.

Verder heb ik de laatste tijd ook last van zweetaanvallen overdag. Heel vervelend. Ook heb ik regelmatig tintelingen in zowel handen als voeten. Ook houd ik vocht vast bij mijn enkels. Al vlak na de sterilisatie kreeg ik last van extreme eczeem op mijn handpalmen, maar uiteraard nooit die link gelegd. Helaas ervaar ik ook al enige jaren branderige, pijnlijke, vermoeide voeten en allerlei schoenen geprobeerd en kan niks verdragen.

Dan zijn er nog wat vage problemen met de tanden, maar in vergelijking met de andere klachten valt dat wel mee. Waarschijnlijk heb ik niet alle klachten opgenoemd, maar de grootste klachten heb ik opgenoemd.

 

Ik ben erg hoopvol sinds ik deze site heb gevonden. Had wel al zelf het eea gegoogled, maar kon er verder niet veel mee, omdat het voor huisartsen vrij onbekend is en voor vele gynaecologen blijkbaar ook nog. Ga er vanuit dat daar snel verandering in zal komen als ik alle verhalen lees. Kan jullie niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben voor deze site en vooral de hoop en oplossingen die er toch nog blijken te zijn. Wens iedereen het beste en hoop dat iedereen snel geholpen kan worden. Ik heb woensdag (27-7-2016) een afspraak staan bij de gynaecoloog en ben erg benieuwd wanneer ik een E free leven zal mogen ervaren. Bedankt Francesca en alle anderen die deze site in het leven hebben geroepen, want dankzij jullie kunnen wij hopelijk allemaal straks weer volop genieten van het leven en van onze gezinnen! Liefs, Mascha