Verhaal Marjon


Hierbij het verhaal van Marjon:


Ik heb een medicijnallergie en krijg alvleesklierontsteking van de anticonceptiepil. De Mirena spiraal gaf mij veel klachten en is na een jaar verwijderd.


Op 13 december 2012 heb ik de Essure Sterilisatie methode laten plaatsen. Het plaatsen ging erg makkelijk en vrijwel pijnloos. Echter twee uur later heb ik de middag met heftige buikpijn doorgebracht in bed. Na drie dagen kon ik alles weer en ging ik weer aan het werk.


De eerste tijd merkte ik weinig behalve dat mijn hormonen soms wel alle kanten op konden gaan. Na een paar maanden kreeg ik rare kramp in mijn polsen en volgde vele fysiotherapie bezoeken. Helaas hielp het steeds maar kort en kwam het steeds weer terug. Na een jaar breidde de pijn zich uit naar mijn linker elleboog en kreeg ik steeds vaker kramp in mijn handen en pijn in mijn polsen.


De moeheid die ik had werd toegeschreven aan mijn darmontsteking, colitis ulcerosa.
Mijn menstruaties gingen rommelen en werden heftiger. Ik kreeg onderbuikpijn en rugpijn vlak voor en tijdens mijn menstruatie, iets wat daarvoor bij mij nooit voorkwam.
Inmiddels werd de pijn in mijn gewrichten steeds vervelender en bezocht ik de reumatoloog. Daar werd ik niet veel wijzer van en kreeg ik niet het gevoel dat mijn klachten serieus genomen werden. Uiteindelijk met de arts afgesproken dat ik terug zou komen wanneer het duidelijk zichtbaar was aan de buitenkant…ja die arts heb ik nooit meer bezocht…Vele fysiotherapie behandelingen volgden ook in 2013 en 2014.


In 2014 een second opinion aangevraagd bij een andere reumatoloog. Heel veel onderzoeken gehad, bloedonderzoek, echo van mijn kniegewricht, ziekte van Lyme. Ik had duidelijk klachten maar geen idee waarvandaan was de diagnose en werd daarvoor in juni 2014 op de prednison gezet. Dat hielp heel even maar de vermoeidheid en klachten van pijn en ongemak in mijn gewrichten werden erger. Begin augustus 2014 kreeg ik een MRI scan van mijn onderrug, misschien had ik wel de ziekte van Bechterew. Maar ook daar kwam niets uit. Wel erg opvallend was dat ik met de trein, metro en lopend naar de MRI kon gaan maar eenmaal door de scan mijn rug zo’n pijn deed dat iemand mij moest ophalen bij het treinstation omdat ik echt niet meer lopen kon van de pijn. Een dag later contact gehad met het centrum waar de scan is uitgevoerd maar hier hadden ze nog nooit van gehoord. De huisarts die ik daarna bezocht deed als of ik pijn had in mijn onderrug doordat mijn spieren overbelast waren. Pijnstillers kreeg ik en dan moest het wel overgaan. Helaas…


In oktober 2014 kreeg ik methotrexaat. Bezoek aan reumacentrum leverde ook niets op behalve dat de mtx en prednison per direct gestopt moest worden. Ik kreeg tramadol voor als de pijn te heftig werd en mocht terugkomen als het duidelijk zichtbaar werd aan de buitenkant van mijn gewrichten.


In juni 2015 naar de gynaecoloog geweest, echo gehad om te kijken of endometriose de oorzaak zou zijn van elke maand migraine aanvallen, ook tussen de menstruaties door. Ik kreeg steeds heftiger wordende menstruaties maar dat werd verholpen met een een fasepil en paracetamol. Gaat wel over als je in de overgang komt…


Toen zag ik een filmpje op internet van de tv uitzending en werd alles mij duidelijk. Het zat allemaal niet “tussen mijn oren”, ik had echt iets! Snel naar de facebookpagina Essure Problemen Nederland gegaan en daar de info gekregen van een gynaecoloog. Op 3 november 2015 is mijn Essure verwijderd met mijn eileiders en namen de klachten van mijn handen al snel af en ook is mijn moeheid bijna geheel verdwenen. Mijn bekken en rugpijn wordt momenteel door de manueel therapeut behandeld. Prognose is nog 3-4 maanden en dan is hopelijk alle Essure ellende verleden tijd!.