Verhaal Marijke


In 2009 heb ik de Essure veertjes laten plaatsen. Tijdens het plaatsen zat de linker er zo in, de rechter zorgde voor problemen, die deed zeer en was moeilijk te plaatsen.


De eerste periode was super en probleemloos. Ook tijdens de controle zat alles goed en op z’n plek.
M’n menstruatie was minder heftig dan voor heen, ik slikte de pil niet meer.. helemaal fijn.


Na een jaar of 2 werd m’n menstruatie heviger, ik begon steeds slechter te slapen, er kwam niets meer uit m’n handen. Ik kon rustig een dag (of meer) hangend op de bank door brengen. Ik kwam aan, was humeurig, m’n bloeddruk steeg… Volgens de huisarts kon ik wel eens vrij vroeg de overgang in gaan (43 jaar was ik) en moest ik misschien eens een bezoek brengen aan een diëtiste. Volgens de diëtiste was er niets mis met m’n eetpatroon. Dan maar veel sporten, nog altijd de remedie tegen lusteloos- en sloomheid. Dat ging wat beter. Toen kwamen de opvliegers, ’s nachts drijfnat van het transpireren wakker worden, ineens heel veel vocht vast houden, haarverlies, veel moeten plassen (ook ’s nachts), droge huid en ogen en ga zo maar door. De menstruatie was nu zo hevig dat ik aan de pil ging om het bloedverlies te beperken. Al die vage klachten die ook bij de overgang passen. Ondertussen was ik 45 en begon ik te denken dat ik last had van E. Toen begon het prikken in m’n rechter onderbuik, dat breidde zich uit naar pijn in de lies, continue spierpijn in de rechterbil en een dood gevoel in mijn dijbeen tijdens het hardlopen.


Voor controle werd ik doorgestuurd naar de gynaecoloog. De uitslagen van alle echo’s, uitstrijkjes en andere onderzoeken waren goed. De essure was te zien op de echo en zat op de juiste plek. Dus naar de internist. Onderzoek naar de blinde darm en liesbreuk. Ook dat was geen reden voor de klachten. Bloedonderzoek wees uit dat er nergens ontstekingen zaten, alleen was de schildklier traag.  Van problemen met de essure sterilisatie methode was niets bekend. Er was nog steeds geen verklaring voor de pijn en klachten.
Maar ik wist zeker dat m’n klachten van de Essure kwamen, een soort onderbuik gevoel??
Dankzij mijn eigenwijsheid kwam ik eerst op de Amerikaanse site en daarna op de Nederlandse site terecht waar werd geschreven dat er wel degelijk de nodige problemen waren met de essure sterilisatie methode. Ik was dus toch niet gek!! Wat was het allemaal herkenbaar!


Via het beheer heb ik de naam van een ervaren arts gekregen. Binnen 2 weken kon ik daar op 23 december terecht. Ook tijdens de echo die hij maakte bleek de essure veertjes goed te zitten. Maar hij wilde ze toch verwijderen, ik kreeg alleen geen garantie op het verdwijnen van al mijn klachten.

 

Op 21 januari was het zo ver, ik was als eerste aan de beurt. Om 4 uur ’s middags was ik thuis, E. vrij!
De operatie viel mij heel erg mee, ik dacht dat het meer pijn zou doen. De arts vertelde mij dat hij beide eileiders had verwijderd, de rechter zat prima op zijn plaats maar de linker stak in mijn baarmoeder en zat dus eigenlijk niet goed. Daar was hij behoorlijk verbaasd over omdat het op de echo niet te zien was.
Ondertussen ben ik nu een week essure vrij, de metaalsmaak in mijn mond is verdwenen, m’n dijbeen hoort weer bij mijn lijf, de tintelingen in mijn arm worden minder, zo verdwijnen er steeds meer klachten!
Vandaag weer lekker aan het werk!

Voor iedereen die twijfelt, wiens huisarts zegt dat het overgangsklachten zijn…. Luister goed naar je intuïtie, je ‘onderbuik’gevoel, jij kent jouw eigen lichaam het best! Je bent niet de enige met klachten, ook niet de laatste!
Aan alle lieve beheerders: Super wat jullie allemaal doen! Dank jullie wel voor alle tijd, energie en toewijding die jullie besteden aan de website/facebook pagina!