Verhaal Maria

 

Onder mijn aandacht gebracht door een collega ben ik in 2011 na de geboorte van ons tweede kindje na gaan denken over Essure. Mijn man wilde echt geen permanente sterilisatie ondergaan, ik wilde pertinent geen hormonen slikken en ook een narcose voelde voor mij veel te onnatuurlijk. Essure en hoe het op dat moment gebracht werd door mijn gynaecoloog klonk eigenlijk te mooi om waar te zijn. De behandeling viel me mee, pijnlijk maar goed te doen zonder narcose en ik had er slechts 1 dag last van. Ik heb nog gevraagd van welk materiaal het is gemaakt (ik heb nl.een nikkelallergie..) maar dat was hetzelfde materiaal als heupimplantaten werd mij gezegd en daar kon je echt niet op reageren.

 

Maar na een paar maanden begonnen de stemmingswisselingen. Ik was altijd al PMS gevoelig maar dit was extreem. Na een half jaar kreeg ik diagnose ziekte van Graves, te snel werkende schildklier met alle klachten en gevaren van dien (hartkloppingen, haaruitval, enorme moeheid etc. etc.). Ik heb 1,5 jaar zware medicijnen gehad en een moeilijke tijd met een reorganisatie, nieuw werk zoeken etc. Mijn zus zei al meteen “ligt het niet aan die veren” maar ik kon toen nog niets vinden op internet. Schildklier problemen komen voor in mijn familie en ik ben gevoelig voor auto immuun ziektes. Ik heb het wel mijn internist en gynaecoloog gevraagd natuurlijk maar de samenhang werd ontkend. Ik kreeg enorme maandelijkse bloedingen, zo erg dat ik eigenlijk niet buitenshuis kon zijn die dagen. Nadat de schildklier redelijk onder controle was maar de bloedingen bleven heb ik ook nog op aanraden van mijn gynaecoloog Novasure ondergaan. EXTREEM pijnlijk, echt niet te doen zonder narcose, dit was te heftig terwijl ik echt niet flauw ben en een hoge pijngrens heb. Ik heb wederom aan de gynaecoloog gevraagd of er geen relatie zou kunnen zijn met Essure maar ook dit werd weer ontkend. Ook de hevige bloedingen komen voor in mijn familie dus ik had het niet direct gelinkt aan Essure, ik had er een andere verklaring voor. Zelfs heb ik gevraagd of die verhitting niet kwaad zou kunnen in combinatie met de Essure, volgens mijn gynaecoloog geen probleem als de plaatsing langer geleden was?

 

De bloedingen werden i.d.d. stukken minder maar de rest van mijn klachten bleef. Enorme haaruitval heb ik gehad, tot bijna kaal aan toe bij de haargrens, hele bossen trok ik eruit. De uitval is iets minder geworden nu maar het breekt nog steeds erg af na een centimeter of 6-7 en is extreem droog. Ik heb mijn haar om die reden al een jaar niet meer gekleurd, ga mooi grijs door het leven, draag mijn haar nooit meer los. Ik sleep me zo al 5 jaar voort, voel mij niet de vrolijke energieke vrolijke vrouw die het leven aankon en vol plannen zat maar ik dacht dat komt vast doordat het zwaar is met 2 kleine kinderen, waarvan eentje met adhd. Ik ben niet altijd gezellig, vaak erg moe, stemmingswisselingen, geen energie voor sociale contacten, veel thuis, enorm vergeetachtig, 5 kg aangekomen etc. etc.

 

In mei 2016 kwam ik thuis van een paar dagen weg met de meivakantie en daar lag een brief van de gynaecoloog n.a.v. de uitzending van Radar. Op zich heel netjes maar ik had het graag een paar jaar eerder geweten. Ik had niets van de uitzending gezien, een aantal mensen in mijn omgeving wel maar niemand had het idee gehad om mij in te lichten helaas. Ik heb diezelfde avond tot 1 uur ’s nachts alles gelezen op de Facebook pagina en de uitzendingen van Radar en 1 Vandaag terug gekeken, ik ben enorm geschrokken maar wat ben ik het beheer dankbaar voor alle informatie! Ik wist direct, ze gaan eruit en liefst zo snel mogelijk. Nu sta ik op de lijst voor de operatie. Ik krijg er steeds klachten bij, pijn in linker been sinds een half jaar. Dacht eerst hielspoor maar nu ook kniegewrichtsklachten  en vocht vasthouden. Ook het slecht tegen de hitte kunnen herkende ik, tandproblemen en nog zoveel meer, de lijst groeit. Ik hoop zo dat de operatie niet lang meer op zich laat wachten en dat ik hopelijk mijn energie (en mijn haar) weer terug ga krijgen en mijn vriend en kinderen hun vrolijke vriendin en moeder.. “Dankjewel” Bayer, voor het afnemen van 5 jaar van mijn leven. Want zo voel ik het. Dankjewel Beheer! voor het consolideren van alle informatie en de te volgen stappen. Ik ben jullie erg dankbaar!!

 

 

Helaas moet ik nu zoals zo velen op deze pagina wel een narcose ondergaan en baal ik ervan dat ik niet meer op mijn gevoel afgegaan ben om uit te zoeken of al mijn klachten door de Essure zouden kunnen komen, ondanks de ontkenningen van de artsen. Mijn vertrouwen in reguliere artsen is enorm gedaald, ik dacht dat ik een goede gynaecoloog had maar ik kan het haar alleen maar kwalijk nemen dat er al die jaren geen goede patiënten voorlichting is geweest, ondanks mijn herhaalde vragen. Ik kan mij niet voorstellen dat zij niet al veel eerder geweten hebben dat er een groep vrouwen is die reageert op dit product, zij lezen vaktijdschriften en bezoeken internationale medische congressen. De farmaceutische industrie is oppermachtig blijkt weer, ik kan alleen maar hopen dat alle Essure vrouwen samen een stem gaan krijgen, steeds meer gehoord worden en serieus genomen worden en dat dit product zo snel mogelijk van de markt gehaald wordt zodat het geen enkele vrouw en gezin nog kwaad kan doen…

Ik hoop over een tijdje een positief verhaal te kunnen schrijven en kan niet wachten op het telefoontje met operatiedatum, ondanks mijn enorme angst voor een narcose en de nasleep daarvan.

Ik wens iedere Essure vrouw veel wijsheid, vertrouwen en kracht toe..

 

Liefs, M