Verhaal van Marga

Ik heb essure laten plaatsen in juli 2007, eigenlijk al vrij snel kreeg ik klachten. Ik kreeg hele erge buikpijn had rugpijn zelfs nog bij de pijnbestrijding voor geweest. Menstruatie die wel 10 weken lang duurde de sex deed ongelofelijk pijn en daarna bloeden ik. 

Bij de gynaecologie langs geweest en ja die kon het allemaal niet verklaren maar het kwam zeker niet door essure wat ik dus meerdere keren gevraagd had, omdat ik voor die tijd nergens last van had. Oké, hij is de arts dus zal het wel weten.

Maar ik bleef die pijn en klachten maar houden dus ik weer teruggegaan, nou hij wist het niet. Ik moest dan maar aan de pil gaan, pppffff, oké. Dat ook geprobeerd maar ook dat hielp niet. Dus weer terug, toen wilde hij dat ik een spiraal ging proberen. Ik ben echt boos geworden, want ik voelde me echt een proefkonijn en heb ook gezegd dat ik er wel klaar mee was. Uiteindelijk kwam de arts met dan gaan we uw baarmoeder verwijderen.

Na de baarmoederverwijdering  ben ik wel een deel opgeknapt, geen pijn meer tijdens sex, geen bloed erna. Dus dat was al een vooruitgang. Maar toch had ik nog steeds die buikpijn en die opgezette buik alsof ik zwanger was. Uiteindelijk had ik me er maar bij neergelegd, want zal wel komen doordat ik geen baarmoeder meer heb.

En dan had ik nog het urineverlies als ik hoestte of moest niezen, dat is nu nog steeds hiervoor ook meerdere keren naar de huisarts geweest, maar nee dat komt omdat je bekkenbodem slap is.

Ik ben elke dag heel erg moe, heb dagelijks last van hoofdpijn die ondragelijk is, pijn in mijn spieren gewoon niet ver meer kunnen lopen, jeuk over mijn lichaam (arts denkt dat het komt door de anti-depressiva), erg last van opvliegers, nachtzweten, verdwenen essure veertje want ze zijn er één kwijt en ze denken dat die er misschien mee uit is gegaan met de baarmoederverwijdering, zichtproblemen, wazig zien (ook denken ze dat het komt door mijn dagelijkse medicatie gebruik), tandproblemen, veel moeten plassen en het gevoel hebben niet uitgeplast zijn, branderig gevoel in de vagina, onderbuik onrustig/spasmen, hevige krampen, steken in de heupen, spierpijn, duizelig.

Door al deze klachten heb ik het gevoel gekregen dat ik niet geloofd werd en dat de mensen dachten ppff komt ze weer aan die zeurende vrouw. Ik ben daardoor erg onzeker geworden en ben heel erg aan mezelf gaan twijfelen of ik echt al deze klachten had en echt tussen mijn oren zat