Verhaal Leonne


Mei 2015.. De uitzending van éénvandaag over Essure: ik zeg nog tegen mijn vriend: jeetje die heb ik ook, blij dat ik al die klachten niet heb! Uit nieuwsgierigheid toch aangemeld bij de facebookpagina en mee gaan lezen...


Ik had wel klachten (buikpijn,rugpijn en last van heupen en benen) maar deze wees ik toe aan restklachten van mijn B12 tekort. Ik begon wel steeds meer te twijfelen, 6 jaar daarvoor was mijn baarmoeder verwijderd voornamelijk wegens overmatige bloedingen. Deze problemen waren toch echt pas begonnen na het plaatsen van de Essure en ik zocht daarom half juli contact met Ruth van de facebookpagina dat ik het toch onderzocht wilde hebben. Daarna ging alles in rap tempo!


Begin augustus de 1e afspraak met de gynaecoloog die als beste aangeschreven staat op dit gebied. Na 2 röntgenfoto's en een inwendige echo bleek dat hij de Essure veertjes niet kom vinden, hierna volgde telefonisch overleg met de gynaecoloog die mijn baarmoeder had verwijderd. Wat bleek, bij deze operatie was vermoedelijk de Essure doorgeknipt tijdens het scheiden van de baarmoeder en de eileiders en was er wel een klein stukje van de Essure aangetroffen! De rest moest dus nog ergens in mijn eileiders of buik zitten. In september volgde dus de operatie om de Essure op te sporen in mijn buik en deze te verwijderen. De grote vraag was hierbij, zou de Essure aangetroffen worden en zo ja waar.. Na de operatie wist ik nog niks, mijn eileiders werden in zijn geheel opgestuurd voor onderzoek om daar te bekijken of de Essure hierin zat en of deze compleet was. In mijn buik zaten ze in iedere geval niet.


Wat ik wel snel na de operatie wist was dat mijn klachten nagenoeg weg waren! 'S avonds na de operatie viel me op dat ik een blokkade in mijn rug kwijt was en s nachts voelde mijn benen licht tintelend aan alsof er eindelijk na jaren weer iets doorstroomde. Ik kon mijn broeken weer aan zonder dat ik buikpijn had, wat een verademing!


Na een week of 6 terug op controle, wederom viel mijn mond open van verbazing, de Essure was niet aangetroffen in de eileiders en waren vermoedelijk toch tijdens mijn baarmoederoperatie uit mijn eileiders getrokken. Maar hoe kon ik dan toch van mijn klachten af zijn? Volgens de gyneacoloog waren mijn eileiders zo beschadigd dat dit hierdoor kon komen, daarbij had ik door dit alles extreem veel verklevingen welke hij ook allemaal losgemaakt heeft tijdens de ingreep. En zeker niet onbelangrijk, er konden minideeltjes van de Essure veertjes zijn achtergebleven in de eileiders tijdens het eruit trekken waardoor de klachten hetzelfde zijn als wanneer ze er nog zouden zitten.
Al met al bleek ook ik toch slachtoffer van de sterilisatie methode Essure te zijn! Ik heb nu 8 jaar met klachten gelopen terwijl dit niet nodig was geweest. Dit had in ieder geval 6 jaar geleden al voorbij kunnen zijn als mijn gynaecoloog destijds deze fout niet had gemaakt.