Verhaal Elvira


2008 , na vijf kinderen en verschillende miskramen ben in mijn ongesteldheid zo zat, dat ik naar de gynaecoloog ga om te vragen voor een Novasure.( weg branden van slijmvlies van de baarmoeder, zodat je minder dan wel helemaal niet meer vloeit). Mijn gynaecoloog verteld mij dat ik dan absoluut niet zwanger meer kan/mag worden omdat dit dan altijd buitenbaarmoederlijk zal zijn. Hij raad mij aan om gelijk te laten steriliseren via Essure sterilisatie methode . Hij legt mij uit dat dit in 1 moeite door kan en we maken een afspraak. Op de dag zelf krijg ik een ruggenprik en ik kan alles mee kijken op de monitor. Heerlijk en interessant.Het duurt een beetje langer, want aan een kant wil het veertje niet zo goed vanwege alle vliebels ( de slijmvliezen die hij eerst heeft weg gebrand) . Als ik weer kan lopen en plassen mag ik naar huis. Geweldig...nooit meer ongesteld!!!


Drie maanden later moet ik voor controle. In de wachtkamer beginnen mijn ogen gek te doen..Ik zie alles alsof ik door een caleidoscoop kijk. Ook zie ik continu flitsen, niet veel later begint de pijn aan de rechterkant van mijn hoofd: mijn eerste migraine aanval is een feit!!!  Toen ik naar binnen werd geroepen heb ik mijn best gedaan om niets te laten merken, want ik wilde gewoon weten of alles goed was. Op de echo was een kant perfect, de andere...die kon hij niet vinden...misschien zat hij wel goed, maar ja zekerheid had hij niet... Misschien een optie om alsnog via de ouderwetse manier te laten steriliseren. Ik moest er maar eens over nadenken. Echt niet dus.. Ik wist dat er bij een van mijn eierstokken /eierlijders een verkleving zat zodat ik via die kant toch niet zwanger kon worden en de andere zat goed, dus geen extra operatie!!


Vele jaren gaan goed ( tenminste dat dacht ik) ik heb wel pijn in mijn liezen en ik blijf maar aankomen ipv afvallen terwijl we nu een hond hebben die tig x per dag uit moet, ik sport, veel fiets etc etc. Wel merk ik dat ik steeds meer moe word. Ook heb ik elke keer als ik me inspan pijn in mijn rechter schouder. Op een ochtend zegt mijn man tegen mij.... Jij stopt ook vaak met ademhalen in de nacht...ik zou maar eens naar de dokter gaan.. Zo gezegd zo gedaan. Ik blijk dus heel erg last van slaapapneus te hebben. Ik krijg dus ook zo'n snurkapparaat. Heerlijk ik word weer fit wakker en de pijn in mijn lies word minder... Hoe ik er aan kom? Ach zal in de familie voorkomen en u bent natuurlijk ook wat zwaar ( lief gezegd, want op dat moment ben ik al een oliebol).. Gerustgesteld ga ik naar huis. De liespijn komt toch weer terug en nog meer klachten. Dan maar eens naar mijn eten kijken, of als ik iets weg laat ik minder last heb... En ja hoor.. Ik blijk allergisch te zijn voor Biet en Rietsuiker.

 

Dan komt de tijd dat mijn moeder bij ons in huis komt, omdat ze het alleen niet meer red (overdag was ze alleen omdat mijn broer en zus werken en ik te ver weg woon) we hebben vreselijk veel plezier. Helaas kan ze alleen naar buiten als mijn man er is,  want de rolstoel is voor mij te zwaar. Na een half jaar overlijd ze. Ik krijg last van angst aanvallen. Mijn conditie gaat steeds meer achteruit ( komt vast door de stress met mijn moeder) ik ga weer sporten, maar het helpt niet en als dan ,de fysio die ik op dat moment heb, zegt...: goh u doet kennelijk niet genoeg u best want anders was u al best wat afgevallen... Knapt er iets.. Ik wil weg .. We zetten ons huis te koop, maar er moet nog wel het een en ander gedaan worden... Ik ga flink aan de slag met muren sauzen... Afijn drie fysio's later heb ik nog steeds vreselijk veel pijn in mijn rechter arm. Mijn onderarm heeft pijnscheuten, ik heb een tennisarm en mijn knokkels van mijn hand doen veel pijn. Ook is mijn Renaud verergerd. Ach komt vast van alle stress vanwege de verhuizing. Sinds anderhalf jaar wonen we in ons nieuwe huis. Ons huis heeft een mega tuin, waar ik gek op ben, maar dan ... Koningsdag vorig jaar... Ik loop de hele dag rond en merk dat mijn rug zeer doet....ach dat gaat wel over straks... Nou niet dus... Pijnstilling drie a vier keer daags...fysiotherapie ... En continu te horen krijgen... Goh je bilspieren zitten weer helemaal vast... Oefeningen mee om ze los te maken...( helpen soms, maar vaak krijg ik alleen maar meer pijn) etc.

 

En dan..een klein berichtje op facebook: "Kijk vanavond naar EenVandaag Ned1 programma over problemen met essure."

Het laat me niet los...ik moet iets antwoorden... Essure.. Daar heb ik nog nooit problemen mee gehad..... Dat was een week geleden... Nu weet ik beter en ben ik binnenkort hopelijk essure vrij!!!