Verhaal Ellen


In juli 2011 zijn bij mij de Essure veertjes geplaatst in ons regionale ziekenhuis. Het plaatsen was een hel..wat een pijn! De gynaecoloog kwam niet goed door mijn baarmoedermond en bleef maar proberen en wroeten met die staaf..ik ging "out" van de pijn! Uiteindelijk na ruim 4 uren bleek het toch gelukt te zijn om de Essure veertjes te plaatsen..en kwam ik weer enigszins bij mijn positieven! Thuis heb ik een paar dagen menstruatie achtige pijn gehad in buik en rug en ik had beenweeën.


Na 3 maand kreeg ik controle met contrast vloeistof..dit verliep redelijk en qua pijn viel het me mee in vergelijking tot de plaatsing! Achteraf gezien begonnen mijn klachten zich te openbaren een half jaar na plaatsing. Ik werd moe en lusteloos..geen energie. Ik had rugpijn..eerst af en toe en uiteindelijk chronisch..fysio etc hielp nooit.. Daarnaast waren mijn klachten: geen helder brein..vergeetachtig..libido verlies..stemmingswisselingen.. darmproblemen..bloedend tandvlees..maagzuur..spontane pijnaanvallen in gewrichten..pijn in heupen.. weinig weerstand..etc.


In juli 2015 geopereerd in Utrecht door een zeer bekwaam arts die mij en mijn klachten meteen serieus nam. Mijn eileiders en Essure veertjes zijn in hun geheel verwijderd door middel van een kijkoperatie. Alles verliep erg voorspoedig en sindsdien zijn (bijna) al mijn klachten weg..mijn energie neemt weer toe..ik ben weer helder van geest en mijn rugpijn is over! Kortom ik ben weer mezelf..en daar ben ik ontzettend blij mee! Essure maakt ons vrouwen echt kapot en ontneemt ons jaren van ons leven!