Ervaringen Essure

Hieronder kan je verhalen lezen van vrouwen die na plaatsen van Essure te maken kregen met diverse klachten. Bij sommige openbaarden deze klachten zich heel snel, bij veel vrouwen is het een sluimerend proces. De klachten zijn vaak ook aan andere zaken toe te schrijven en daarom komt het vaak voor dat het soms jaren duurt voordat je ontdekt dat het aan de Essure sterilisatie zou kunnen liggen.


Verhaal Francesca

Op 15 april 2010 heb ik Essure methode ondergaan, die totaal niet pijnloos bleek dat mijn baarmoeder zo verkeerd lag dat het plaatsen van de Essuree bijna niet mogelijk was. Nadat de rechter geplaatst was en de arts de linker wilde plaatsen. Werd mij verteld dat het veertje niet los gelaten had....


Verhaal Ruth

Laat ik beginnen met ik ben moeder van drie mooie kids . Ruim drie jaar geleden begon ik ineens te kwakkelen , was daarvoor een superactief mens , allerlei diagnoses gehad burn out, angststoornis , het zat vooral tussen mijn oren....


Verhaal Janneke

Na weer een weekend te creperen van de pijn - pijn die vergelijkbaar is met bevallingsweeën maar dan in buik, rug en benen tegelijk - sloeg mijn man aan het googlen en stuitte gelukkig op de uitzending van EenVandaag. Tranen rolden over mijn wangen van herkenning en helemaal toen ik in de besloten Facebook belande: wat een herkenning en erkenning...


Verhaal Eveline

Als ik tijdens het slikken van de pil deze klachten niet kon hebben, moesten ze ergens anders vandaan komen. Het enige wat er verandert was, was de plaatsing van de Essure veertjes. Op internet kon ik niets van mijn klachten vinden. Wel las ik dat er nikkel in de Essure veertjes zat. Ik weet dat ik absoluut niet tegen nikkel kan. Geleidelijk aan merkte ik dat ik steeds dikker werd. Voornamelijk mijn buik.


Verhaal Mirjam

Ik heb sinds 2011 Essure, op advies van mijn toenmalig gynaecoloog die bij mij eerst mijn merena spiraal had verwijdert vanwege buikpijnen. Ik kreeg anderhalf jaar geleden erge heup en rugklachten, ik dacht zelf dat het door het hardlopen kwam dus daarmee gestopt.


Verhaal Leonne

Ik had wel klachten (buikpijn, rugpijn en last van heupen en benen) maar deze wees ik toe aan restklachten van mijn B12 tekort. Ik begon wel steeds meer te twijfelen.... Al met al bleek ook ik toch slachtoffer van de sterilisatie methode Essure te zijn! Ik heb nu 8 jaar met klachten gelopen.


Verhaal Ellen

k werd moe en lusteloos..geen energie. Ik had rugpijn..eerst af en toe en uiteindelijk chronisch..fysio etc hielp nooit.. Daarnaast waren mijn klachten: geen helder brein..vergeetachtig..libido verlies..stemmingswisselingen.. darmproblemen..bloedend tandvlees..maagzuur..spontane pijnaanvallen in gewrichten..pijn in heupen.. weinig weerstand..etc.


Verhaal Marjon

De eerste tijd merkte ik weinig behalve dat mijn hormonen soms wel alle kanten op konden gaan. Na een paar maanden kreeg ik rare kramp in mijn polsen en volgde vele fysiotherapie bezoeken. Helaas hielp het steeds maar kort en kwam het steeds weer terug.


Verhaal Marjon

De eerste tijd merkte ik weinig behalve dat mijn hormonen soms wel alle kanten op konden gaan. Na een paar maanden kreeg ik rare kramp in mijn polsen en volgde vele fysiotherapie bezoeken. Helaas hielp het steeds maar kort en kwam het steeds weer terug.


Verhaal Dymphi

Mijn rugpijn werd langzaam een hel: elke dag de pijn en de pijn nam per dag toe. Uiteindelijk zat ik op 8 Tramadol 100mg per dag en had ik nog pijn. De rolstoel werd uit eindelijk mijn grote vriend en ging overal waar ik was, want lopen kon ik niet meer.


Verhaal Femke

Klachten die ik dan uitspreek zijn vooral: de pijnlijke en vermoeide benen. De huisarts vraagt me dan: “Ga nu eens na sinds wanneer de klachten er zijn.”  Ik zeg dan nog met een lach: “Eigenlijk sinds de Essure sterilisatie, maar ja dat heeft er natuurlijk niks mee te maken?” Nee, dat verband is er niet.


Verhaal Marijke

Voor iedereen die twijfelt, wiens huisarts of gynaecoloog zegt dat het overgangsklachten zijn…. Luister goed naar je intuïtie, je ‘onderbuik’gevoel, jij kent jouw eigen lichaam het best! Je bent niet de enige met klachten, ook niet de laatste!Verhaal Elvira

Vele jaren gaan goed ( tenminste dat dacht ik) ik heb wel pijn in mijn liezen en ik blijf maar aankomen ipv afvallen terwijl we nu een hond hebben die tig x per dag uit moet, ik sport, veel fiets etc etc. Wel merk ik dat ik steeds meer moe word. Ook heb ik elke keer als ik me inspan pijn in mijn rechter schouder.

 


Verhaal Marga 

Ik heb essure laten plaatsen in juli 2007, al eigenlijk snel kreeg ik klachten.

Kreeg hele erge buikpijn, rugpijn zelfs nog bij de pijnbestrijding geweest hiervoor. Had menstruatie die wel 10 weken lang duurde

 


Verhaal Linda

2007 essure laten plaatsen, ging goed daarna weer aan het werk, wel lichte buikkrampen gehad

Van 2007 tot 2010 geen menstruatie gehad, diverse onderzoeken in het ziekenhuis gehad, geen oorzaak gevonden. Voelde me niet happy in mijn vel zitten net of de hormonen een loopje met mij namen.

 


Verhaal Janine

7 maart 2016:

Vorige week was uitzending van Radar waar het dit keer ging over de omstreden essure methode. Essure is een sterilisatie methode waarbij veertjes in de eileiders worden geplaatst met wat weekmakers erin die de eileiders dicht laten groeien. Nadat ik twee kinderen heb gekregen vond ik het wel genoeg. Mijn man gelukkig ook hahaha… 


Verhaal Angela

Na 4 jaar met moeite en pijn de mirenaspiraal gedragen te hebben, heb ik hem toch maar laten verwijderen omdat die niet te verdragen was. Ik wilde over op een definitieve sterilisatie dus had een afspraak bij mijn huisarts gemaakt. Ik kon kiezen : of een operatieve sterilisatie of de Essure.


Verhaal van een moeder

Ik wil graag mijn verhaal vertellen als moeder van een patiënte met essure. Ik heb enkele verhalen gelezen over de implantaten. Het maakt mij intens verdrietig juist omdat mijn dochter ze ook heeft.

 


Verhaal Mascha

Essure

Weet niet precies waar ik moet beginnen, maar in augustus 2010 heb ik Essure veren in mijn lijf gekregen en al snel begonnen de klachten. Om te beginnen was de ingreep zelf snel gepiept. Wel deed het aan de rechterkant on-ge-lo-fel-lijk veel pijn en er werd ook gezegd dat mijn eileiders echt aan het protesteren waren….ik heb een half uur gelegen alsof  ik weeën had. Het was niet fijn, maar je gaat er vanuit dat het voor een goed doel is en daarna was de pijn ook weg.

 


Verhaal Maria

 

Onder mijn aandacht gebracht door een collega ben ik in 2011 na de geboorte van ons tweede kindje na gaan denken over Essure. Mijn man wilde echt geen permanente sterilisatie ondergaan, ik wilde pertinent geen hormonen slikken en ook een narcose voelde voor mij veel te onnatuurlijk. Essure en hoe het op dat moment gebracht werd door mijn gynaecoloog klonk eigenlijk te mooi om waar te zijn.