Radar TV


"Ben je gesteriliseerd met de sinds 2002 redelijk nieuwe methode van sterilisatie: Essure, heb je sindsdien vage klachten, kijk dan naar radar vanavond op NPO1"

 

Maandagavond 7 maart om 20:30 besteedt het programma Radar een onderwerp aan de Essure sterilisatie methode.

Ook zal Hart van Nederland aandacht geven aan het onderwerp

 

 

De sterilisatie-techniek Essure, waarbij veertjes in de eileiders worden geplaatst, zorgt voor veel klachten. Die zijn soms zo ernstig dat deze het leven van vrouwen ondraaglijk maken.

Zijn de vrouwen van tevoren wel goed gewezen op de risico’s? Welke houding hebben de gynaecologen tegenover de problemen met Essure? En gaat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de veiligheidsadviezen van de Amerikaanse FDA overnemen? Maandag in Radar.  Zie hierbij de link van Radar.

 

Herken jij veel uit de verhalen uit de uitzending?

  • wordt lid van de besloten facebookgroep (hou rekening met een wachttijd voor het accepteren i.v.m. de te verwachten drukte na deze uitzending)
  • lees alvast in op deze website oa : klachten, verhalen, veel gestelde vragen
  • kijk ook de uitzending van EenVandaag over dit onderwerp terug
  • zodra je in de groep zit, lees je daar ook weer goed in, er staan veel ervaringen op van vrouwen die problemen ondervinden na Essure.
  • op een gewone pc inloggen via je browser (explorer, firefox etc) op Facebook geeft een mooier overzicht en zijn mogelijkheden als de bestanden of de zoekmogelijkheid gemakkelijker te vinden dan de App op je mobiel of tablet.

Emotionele Rollercoaster

De meeste vrouwen ervaren deze herkenning van hun klachten als een eerste stap in een emotioneel proces. Omdat helaas de klachten zowel bij huisartsen, gynaecologen maar ook soms de sociale omgeving niet altijd erkend worden of gelinkt worden aan Essure. Attendeer als je dit ervaart deze mensen rustig op het deze website.

 

Moet je nu z.s.m. naar het ziekenhuis?

Geen paniek! Lees eerst vooral goed alle informatie en wordt lid van de besloten facebook groep: Essure Problemen Nederland, hier kan je ervaringen lezen en je eigen ervaring delen of vragen stellen.

Daarbij krijg je informatie over artsen die al ervaring hebben met het verwijderen van Essure. Het juist verwijderen is een heel bijzonder procedé en helaas zijn er vrouwen die nogmaals geopereerd moesten worden. Wij blijven erop hameren dat het belangrijk is om naar een arts te gaan die hiervoor opgeleid is.

 

"Ik ervaar geen klachten na Essure kan dat?"

Ja dat kan. Gelukkig is er een hele grote groep dames die geen klachten ervaart na Essure dus fijn voor je als dat zo is.

Helaas is er een groeiende groep die zich herkent in de klachten en zich aansluit bij de lotgenotengroep. Daarbij gaat hier vaak al een enorme medische zoektocht en uitsluitingstraject aan vooraf, omdat de klachten die voorkomen ook gelieerd kunnen worden aan andere diagnoses. Dat maakt het proces zo moeilijk en daarom is de impact zo groot voor dames die wel klachten ervaren.

 

Hoelang duurt het voordat je klachten krijgt?

Uit alle ervaringen kunnen we daar geen tijdperiode aan koppelen. De ene vrouw ervaart al heel snel na plaatsen klachten bij een ander duurt het soms jaren voordat de klachten zich openbaren. Ook wordt door veel vrouwen het als een heel sluimerend proces gezien het begint met wat vage klachten die steeds erger worden of dat er steeds meer klachten bijkomen.

 

Welke klachten zien jullie het meest?

Lees hier onze klachtenlijst dit zijn wereldwijd de meest opgenoemde klachten die worden ervaren na de sterilisatiemethode Essure.

 

Wat valt jullie op ten aanzien van de klachten?

We zien opvallend veel vrouwen met een nikkelallergie, vrouwen met auto-immuunziekten, maar ook vrouwen die al jaren kampen met heftige menstruatieklachten, vrouwen met endometriose, vrouwen waar een spiraal ook klachten gaf, vrouwen die zowel de NovaSure als Essure hebben ondergaan. 

Het lichaam lijkt in een soort vechtstand te gaan staan tegen dit lichaamsvreemde implantaat en kan ook juist auto-immuunziekten triggeren of een verergering van klachten geven. Dit is gebaseerd ervaringen uit onze lotgenotengroep.

 

Zien jullie verbeteringen bij lotgenoten na verwijdering?

Gelukkig zien we bij de meeste dames ontzettend veel verbetering en gelukkig zijn een aantal vrouwen inmiddels helemaal klachtenvrij. Het blijft een rigoureuze werkelijkheid dat je pas echt weet wat aan Essure gelieerd is of niet als de Essure veertjes goed verwijdert zijn en je goed hersteld bent. Maar het kan geen toeval zijn dat praktisch elke goed geopereerde lotgenoot, die zichzelf een goed herstel gunt veel meer energie ervaart en positief aankijkt tegen de toekomst.

 

"Ik heb geen facebookaccount, hoe kan ik dan in contact komen?"

Er zijn dames die speciaal voor deze groep een account hebben aangemaakt al dan niet onder pseudoniem. In deze groep kan je ontzettend veel steun aan elkaar hebben, ervaringen lezen en je eigen ervaringen delen. Daarbij is er veel informatie te vinden. We kunnen het erg aanraden om hier lid van te worden. En nogmaals de tip om de veel gestelde vragen pagina: FAQ te lezen.

We zijn ook per email bereikbaar essureproblemennederland@gmail.com maar hou hier ook rekening ermee dat je wellicht even geduld moet hebben op je antwoord i.v.m. de drukte n.a.v. de uitzending.

 

 

 

Besloten facebookgroep | Klachtenlijst | Media | Veel gestelde vragen | Ovabloc en Filshie Clips | Ervaringsverhalen | Over de groep |